hemma

babblarna_79011085

Pappaledig. Finns det nåt bättre påhitt? Ja, ledig i allmänhet, men att få slippa göra saker i utbyte mot tjänster bara för att gå hemma med sin avkomma en längre period är ganska fantastiskt. Jag trodde att jag skulle hitta tid att skriva på bloggen, läsa böcker och se på film i mängder, men så har det inte riktigt blivit. Okej, det sistnämnda har jag hunnit med någorlunda i alla fall. Men för att skriva och läsa så måste jag komma in i rätt sinnesstämning för att inte bli alltför distraherad. Vilket är närapå stört omöjligt med en 18-månaders unge som springer runt och ställer till rackartyg och kräver ens uppmärksamhet. En film kan man pausa eller i alla fall lyssna på. Nåväl.

Jag tänkte i alla fall försöka att skriva ett inlägg på skoj, medans dottern är hypnotiserad av Babblarna på TVn. Jag har utsatts för ett oändligt antal barnvideos på youtube, men Babblarna är den absoluta favoriten för henne. Två låtar, mycket färger och glada figurer som lätt sätter sig på hjärnan, som lillan kan dansa till och ibland sjunga med till. Jättefint, såklart, men tortyr när man har hört den för tvåhundratusenmiljonte gången. Och fler gånger lär det bli. Men det finns betydligt värre videos där ute, som dottern snubblat över när hon fått leka fritt på youtube på iPaden. En av de värsta heter ”Johny, Johny, yes papa”.

Gräslig animationsdesign, hemsk sång, vidrig melodi, och ännu värre text. Jag vill skjuta mig i huvudet varje gång den körs igång, meeeeeeeen jag vill låta Uma lyssna på det hon vill lyssna på. Jag hoppas ”Johny” får diabetes och dör en plågsam död av allt socker han mumsar i sig om nätterna. Fy fan vad dålig den är.

Hoppas ni inte får hjärnblödning av filmerna. Om något så är det kanske lite avskräckande för er att vilja skaffa barn. Jag hade definitivt tänkt om en extra gång om jag vetat att ”Johny, Johny, yes papa” funnits där ute nånstans. Men jag är också oändligt glad att jag inte gjorde det.

Hörs snart igen!

En reaktion på ”hemma

  1. Haha, true that! Tumme upp för Babblarna och tumme NER till sockerätande Johnny. Men tack för att du gav mig den låten på hjärnan, jag hade nästan förträngt den… Tack…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s