vine vine vine vine vine vine

vine-logo

Jag har de senaste veckorna omfamnat en ny app i stil med instagram, fast för video. Vine heter den. Det funkar som så att man får sex sekunder ljud och video till sitt förfogande per inlägg, som sedan läggs ut på vine-etern. Där kan de ”gillas” och kommenteras, precis som med instagram. Jag har inte haft många idéer än, men det är intressant att se hur andra på nätverket utnyttjar sina 6 sekunder. Här kan ni se en och annan av mina små alster, klicka på videosarna och ljudikonen om de inte spelas upp automatiskt.

En som gjort något alldeles speciellt med sitt vine-konto är skådespelaren Adam Goldberg, känd från filmer som A Beautiful Mind, Dazed and Confused och Saving Private Ryan. I sina underbart märkliga videos så spelar han en version av sig själv som börjar klä sig i peruk och bete sig allmänt konstigt mot sin flickvän sedan när han upptäckt appen. Väldigt skruvat och kul. Lite pretto kanske, men Goldberg använder sig omsorgsfullt av hemmagjorda kamera- och ljudeffekter för att göra sina klipp väldigt stämningsfulla och, ibland, lite läskiga. Imponerande med tanke på sex-sekundersbegränsningen. Här är två av hans alster:

Vill ni börja vine-a själva, gör en sökning på App-store så bör den dyka upp. Den finns ännu inte till android, men är på väg och bör dyka upp så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s